23 Aralık 2014 Salı

Waldorf Tavşanları

Evet bir ara da Waldorf yaklaşımına sardığım hatta tavşanların örgüsünü o zaman yaptığım ve tamamlayamadığım dogrudur.Aslında halen severim çünkü montessori ile de benzer özellikler taşıyor.
Ne mi diyor kitapta:''Herhangi bir aile tablosu oluşturmak(insan ya da hayvan olsun)yürüme dönemine giren çocuğunuzda -bütünlük- duygusu oluşturur:Bir bebeğin annesi ve babası hep yanındadır ve diğer bebeklere bakacak birileri daima bulunur.Bu anlayış tek ebeveyni olan çocuklar da dahil tüm çocukların hayatının gerçeğidir.Basit bir tavşanlar ailesi oluşturmak için aynı uygulamayla aileyi büyütebilirsiniz.''Farklı ebatlarda,farklı dokularda olması montessori ile de benzerlik taşıyor.Bu yüzden hemen yaptım ama uzun sürdü bitimi.
Dediğim gibi tavşanların örgüsünü aylaaar önce bitirdim ama birleştirme kısmında kafam karışmıştı.Geçenlerde annem bize gelince koyuverdim önüne:)Çok ta şirin oldular.
Kayra'nın bu kadar seveceğini tahmin etmezdim:)Yatağının kenarında bakıyor onlara,farklı oyunlarda kullanacağımızdan ikimiz de çok sevdik minikleri;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder