10 Kasım 2014 Pazartesi

Oyun Grubu Yeniden Merhaba

Geçen yıl tam da bu zamanlar bir oyun grubu oluşturmuş,bir araya gelip keyifli vakit geçirmiştik uzun zaman hep beraber.Burada da paylaşmıştım zaten.Sonra hastalıklar,yazın gelmesi derken biz ara vermiş geri kalan arkadaşlar devam ettirmişti buluşmaları.
Birkaç gün önce facebook ta buluşma planları yapılınca biz de kaldığımız yerden başlamış olduk:)Hava bir haftadır çok güzel olduğundan açık havada Bebek Parkı'nda buluştuk.Geçen yıldan tanıdığımız arkadaşlar da vardı yeni tanıştıklarımız da.Ee aylar geçtiğinden büyümüş gördük bizim minikleri:)
Hatta Eren Devran abi bile oldu:)Küçük kardeşiyle gelmiş o da,ama o gün arkadaşlarıyla takıldı tabii;)
Ah şu salıncaklar benim de içimde kaldı,ama diyestisyen kapanışı bir daha gitmem lazım:)
Ama Hatice minik Duru'suyla tadını çıkardı. 
İpek en son gördüğümüzde çok daha küçüktü tabii,artık dillenmiş pek te tatlı konuşur olmuş,karşılaşınca kendini pek güzel tanıttı Kayra'ya:)
E bizimkiler gerçekten büyümüşler,Kayra artık tırmanmayı yapar olmuş haberim yok:)
Yeni arkadaşımız Can'la da iyi anlaştı Kayra ee ortak nokta arabalar olunca;)Paylaşımcı çocuk Can arabalarını seve seve paylaştı Kayra'yla.
Ve oğlumun beklediği an:)Anne Duman gelmicek miiii diye başımın etini yedi parka girdiğimizden beri.Oğlumun kankası azıcık geç kaldı ama kavuştular sonunda:)
Allahııııım şu cimcimeye bayılıyorummm.Kum havuzunda nasıl da eğlendi tek başına öyle.Annesi zor ikna etti minik Duru'yu çıkarmak için:)
Bir kaç arkadaşımız daha vardı aslında ama biz de biraz geç gittiğimizden ve Kayra'nın peşinde dolaşırken fotoğraf çekememişim:(Bir dahaki buluşmada inşallah...

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Ana oğul size bayılıyorum :)
    İki konuda fikrinizi rica edeceğim.

    *Sizce aferimleri kullanmalı mıyız? Yemek yediğinde, oynarken vs hep aferin çok güzel yaptın diyoruz. Ama bu sefer yapınca hep onay istiyor bizden :) Bişi yapınca alkış yapıyor kendi kendine :) Bazı kaynaklarda dememek gerekir, bazılarında cesaretlendirmek için demek gerekir yazıyor. Siz ne düşünüyorsun bu konuda?

    ** Aktivitelerde benim bildiğim önce kendimiz göstereceğiz, sonra o bizden yardım istemedikçe müdahale etmeden kendisinin yapmasını bekleyeceğiz. Doğru mu?
    Kızımın önüne örneğin fındık ve kapları koyuyorum. Aktarım çalışması için. Ben ona eşlik etmezsem dikkatini verip yapmıyor.
    Aktiviteleri birlikte yapmak istiyor hep. Birlikte yapmazsak ilgilenmiyor
    Normal mi sizce?Aktiviteleri hep ikimiz yapıyoruz oyun oynar gibi, eğlenerek.

    Adacık 5 gün sonra 18 aylık oluyor. Mesela ponpon yapıştırma yapıyoruz. Ponponların hepsini hemen hızlı hızlı yapıştırıp başka şeylerle ilgileniyor. Yani durup pek oyalanmıyor başında:) Önümüzdeki aylarda daha dikkati artar mı sizce? Napmak lazım dikkatinin artması için?

    Sevgiler
    Gözde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba gözde hanım öncelikle geç cevabım için özür dilerim umarım cevabı görme fırsatınız olur.öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
      ilk konudaki fikrimi montessori eğitim seminerinden sonraki yazdıgım yazıdan alacagım bir cümleyle cevaplamak istiyorum.eğitmene aferin demelimiyiz diye sordugumuzda benzer cevabı almıştım:Montessoride ödül-ceza yok.Hatta bizim sık yaptığımız olan "aferin"de demiyoruz.Çocuk yaptığı işi yapması gerektiği için yapıyordur,aferin demek te bir ödül cümlesi gibi oluyormuş.Mesela güzel bir resim yaptığında aferin demek yerine renkleri ne güzel kullanmışsın diyebilirmişiz.Ya da bir zor bir şeyi yapabildiğinde güzel yaptın,başardın gibi cümleler de olabilir.
      ikincisi:evet bir etkinlik hazırladıysak once onu biz sunuyoruz,çocuk nasıl yaptıgımızı görüyor ve sen de yapmak ister misin diyoruz,istiyorsa devamını o getirecektir.yaparken hatalı yapıyorsa mudahale etmeyip bir sonraki aynı etkinlikte dogrusunu gösteriyorsunuz yeniden.tekrar ettikçe o da dogru yapmaya baslayacaktır(açıkcası bu evde biraz zor oluyor farkındayım.yani evde ögretmen degil anne oldugumuzdan sonuna kadar beklemiyor oglum da hemen ben de yapıcam deyip yapmak istiyor:)
      zaten 18 aylıkmıs kızıınııız,yani onune koyup yapmasını beklemeniz için çok küçük.o alarda kayra da öyle yapıyordu tabii ki ,büyüdükçe ilgileleri de konsantre süreleri de degişiyor inanın,sadece zamann;)özel bir sey yapmanıza gerek yok bence ,sadece oynayın sevin ilgilenin zamanla herşey oturacaktır.
      tabii hepsi nacizane fikrim,bir de eğitimde öğrendiklerimden .
      sevgilerrrr

      Sil